Inga widgetar hittades i sidofältet!
Skapat av Linnéa Söderkvist, 12 oktober 2015
Mats Ericsson från Länsförsäkringar Bergslagen berättade om vatten­skador.
Mats Ericsson från Läns­försäkringar Berg­slagen berättade om vatten­skador vid onsdagens informations­möte.

I onsdags hade brf Rönnby en träff på temat ”Trygg och säker” och ett trettio­­tal med­lemmar kom till mötes­­platsen. Styrelsen jobbar ständigt för att upp­­fylla alla normer och krav. Nyligen har vi t.ex. gjort om våra entréer så alla ska kunna ta sig ut och in på ett smidigt sätt och vi har även investerat i säkerhets­dörrar. Den inre trygg­heten kommer ofta genom kunskap, och på mötet berördes tre sådana områden som bransch­­människor lärde oss mer om.

Tomas Lovehed, Brandskolan, visade med en film vad som händer i en lägen­­het när det börjar brinna. Han för­­klarade begrepp som att våra lägen­heter är brand­­celler, att brand­­varnarnas livs­­längd är begränsad och att man ska testa hur de reagerar på rök­­utveckling. Att våra inglasade balkonger lik­­ställs med lägen­­heten när det gäller för­varing av brand­­farliga vätskor var en nyhet för många. LSO, lagen om Skydd mot olyckor § 2 kap 2 är oerhört viktig att känna till för oss som ägare/medlemmar i en bostads­­rätts­­förening. Vi har alla ett gemen­­samt ansvar för våra sex fastig­­heter = Den enskilde har det primära ansvaret för sitt eget brand­­skydd.

Rolf Söderberg, Polisen, och Per-Olov Rask, Värna Västerås, uppmanade till grann­­samverkan. Vi behöver alla hjälpas åt att värna vårt område, att visa stolt­het. Ett ned­­skräpat område inbjuder till brotts­lighet. Grann­­samverkans kontakt­­ombud har en ’het linje’ till Polisen, som är mycket viktig för att hindra brott. Den 29 oktober kl. 18.00 hålls informations­­möte i polis­­huset om Grann­­samverkan och den 12 november utbildas nya kontakt­­ombud. Rolf och Per-Olov uppmanade till att anmäla sig till de två till­­fällena. Det är inte betungande att vara kontakt­­ombud men väldigt viktigt för bostads­­området. Läs mer hos Västerås Stad.

Mats Ericsson, Länsförsäkringar Bergslagen, gav oss många praktiska råd när det gäller att förhindra fukt­­skador i våra hem, inte minst vad vi ska tänka på vid reno­vering. Hur vet vi om ett företag är seriöst eller inte? Varför ökar fukt­­skadorna i köken? Att före­­bygga skador sparar både strul och pengar. Ligg steget före! Boverkets byggregler är viktiga inte minst när en skada ska regleras med ett försäkrings­bolag. Ta reda på Byggkeramikrådets bransch­regler för våtrum. GVK:s bransch­regler Säkra Våtrum ger både hant­­verkare och beställare praktiska instruk­tioner hur man bygger våtrum på rätt sätt. Se till att Dropp-Stop-dosorna (fukt­varnarna i köken) fungerar – en bra investering att snabbt upptäcka fukt­skador.

Ett varmt tack till Tomas, Rolf, Per-Olov och Mats för deras medverkan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *